Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2024. június 11.
#MEEnet
Podcast

26. Sugárzik róluk az elhivatottság: a Paks 2 projekt aktualitásai


Egy különleges témára szeretnénk fókuszálni, ami nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is nagy figyelmet kap. A következő adásunk középpontjában a Paks II atomerőmű projekt áll, amely az ország energiaellátásának jövőjét formálja meg. Beszélgetünk a projekt állapotáról, a technológiai fejlesztésekről és azokról a kihívásokról, amelyekkel a szakemberek nap mint nap szembesülnek. Csatlakozzatok hozzánk, ahogy szakértőinkkel mélyebbre ásunk a részletekben, és megvizsgáljuk, milyen hatással lehet ez a gigantikus beruházás Magyarország és a régió jövőjére.

Kovács András Zoltán: 1954-ben született Miskolcon, villamosmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1980-2010 között a Paksi Atomerőműnél dolgozott különböző pozíciókban, majd 2010-2018 között a Magyar Villamos Műveknél és leányvállalatainál töltött be vezetői szerepeket. Szakmai tapasztalata az atomerőművek létesítésére és üzemeltetésére, valamint a szénbázisú energiatermelésre terjed ki.

Rákóczi Péter: 1981-ben született Egerben, közgazdasági diplomát szerzett Franciaországban. A Hír TV-nél gazdasági újságíróként és híradós riporterként dolgozott, majd 2015-től a Paks II. projekt kommunikációs főtanácsadója lett. Jelenleg a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

Szarvas Krisztián: Energetikai és gépészmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd fiatal mérnökként a Paksi Atomerőműnél kezdett dolgozni. 1995-től az üzemviteli csapat tagja volt, később a Lévai-projektnél és a Paks II. projektnél folytatta karrierjét. 2020 óta a Paks II. projekt műszaki igazgatója, felelős az erőmű tervezési és engedélyezési feladataiért.


Kapcsolódó tartalom

#MEEnet
Szakmai est
Hiedelmek vs valóság: A hidrogén csak hype vagy valós opció?
2024. október 14.

Folytatódnak a szakmai estek: immár a 8. félévet kezdjük meg, ahol a Hiedelmek vs. Valóság sorozatunk újabb epizódjában a nemzetközi és hazai szinten is egyre inkább "megváltónak" tekintett hidrogént, mint megújuló energiahordozót fogjuk - a szakmai estekre jellemző - kötetlen formában körbejárni. Elsősorban - de nem kizárólagosan - az előállítás, szállítás, tárolás és a villamosenergetikában való alkalmazhatóság lehetőségeiről, gyakorlati megoldásairól lesz szó.

#MEEnet
FOCUS
A földzárlatérzékelés problémái; a hibahelyi ellenállás befolyásoló hatása
2024. október 10.

A mostani FOCUS igazi "keményvonalas" elektrotechnikai és védelmes csemegét kínál az érdeklődőknek: a kis hibahelyi ellenállású egyfázisú földzárlatok közvetlenül, vagy kis ellenálláson keresztül földelt csillagpontú hálózatokon egyszerűen érzékelhetők túláramvédelemmel. Ezzel szemben nagy hibahelyi ellenállás esetén (akár több tíz kΩ) a zárlati áram nagysága nem éri el a megszólalási áramértéket, ezért ebben az esetben új védelmi megoldás szükséges.

#MEEnet
Podcast
Közös energiával az energiaközösségekért!
2024. október 03.

Fedezd fel velünk az energiaközösségek valódi potenciálját, és tudd meg, hogyan járulhatnak hozzá a fenntartható jövőhöz! Ez több, mint egy trend – ez az energia jövője, amit mi magunk alakíthatunk! Tarts velünk, ha érdekel a technológia, a gazdaság és a jog találkozása az energiavilág új korszakában! Kérem, tartsatok velünk, és iratkozzatok fel csatornáinkra, hogy megújult tartalmainkkal és adásainkkal találkozhassatok!

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085