Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2014. július 10.

Küldetés

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület az elektrotechnika szakembereinek önkéntesség és szakmai elkötelezettség alapján működő szervezete.

Tagjai együttműködésére támaszkodva munkálkodik az elektrotechnika színvonalának emelésén. Működése egyaránt kiterjed a tudományos, az oktatási és a gyakorlati szakmai tevékenységekre. Képviseli a szakmát, a közjó szolgálatában részt vesz a társadalmi döntések előkészítésében. Független szakmai szervezetként aktív szerepet vállal a magyarországi energetika alakításában. Ápolja a magyar elektrotechnikai hagyományokat. 

  • Segíti tagjai szakmai fejlődését, a fiatal szakemberek beilleszkedését, sikeres pályafutásuk indítását.
  • Szerepet vállal a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltésében az elektrotechnika iránt.
  • Segíti az elektrotechnika eredményeinek széleskörű megismertetését, különös tekintettel az élet és a környezet megóvására.
  • Az iparágat érintő műszaki és gazdasági kérdésekben kialakított szakmai álláspontját eljuttatja az illetékes szervekhez, döntéshozókhoz.
 

 

Egyesületünk fennállása során kiváló kapcsolatokat épített fel és ápol a szakmában tevékenykedő hazai és nemzetközi cégekkel, vállalatokkal, intézményekkel és más szakmai szervezetekkel.

 

  • Rendezvényeink kapcsán gyorsan elérhető és mozgósítható hallgatói, kiállítói és előadói körrel rendelkezünk.
  • Társszervezeteinktől évente több meghívást kapunk, így az elsők között informálódunk a világszerte megrendezésre kerülő szakmai kiállításokról, rendezvényekről, amelyekre gyakran kedvezményes látogatói és kiállítói részvételi lehetőséget tudunk biztosítani pártoló tagjaink számára.
  • Hiteles szakmai állásfoglalásaink eljutnak az ügyben illetékes szervekhez, minisztériumokhoz és felelős döntéshozókhoz.
  • A szakmával foglalkozó médiumok szívesen fogadják állásfoglalásainkat, és előszeretettel fogadják el meghívásainkat rendezvényeinkkel kapcsolatos sajtótájékoztatókra is.
  • A szakterületi felnőttképzési tevékenységünk során jól működő kapcsolatrendszer alakult ki a közép és felsőfokú intézményekkel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal, az Oktatási és Kulturális Minisztériummal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézettel.

 


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085