A novemberi előszót Dr. Székely Csaba, az Oktatási Bizottság elnöke írta.

Kedves Olvasó!

Egyesületünk kiemelt témaként kezeli a villamos szakember-utánpótlást. Az utánpótlás biztosításának kulcskérdése a szakmai oktatás a teljes spektrumban: villanyszerelő, technikus és mérnökképzés.
Az Elektrotechnika 2016. évi 4. száma sok szempontból körbejárta a témát. Ebben a lapszámban ezt folytatjuk újabb programok, vélemények, javaslatok bemutatásával, megismertetve az különböző érdekelt szereplők tevékenységét, szempontjait, elképzeléseit.
Az is fontos feladat, hogy vonzóvá tegyük a pályát választók (általános iskolások és gimnazisták) számára a műszaki szakmákat, azon belül kiemelten az erősáramú villamos területet.
Számunkra kiemelt kérdés, hogy mit tesz, és mit tud még tenni Egyesületünk az oktatás színvonalának emelése, a lemorzsolódás csökkentése, a pályaválasztás támogatása érdekében.
A 2017. évi vándorgyűlésen külön szekció foglalkozott az utánpótlással, ezen belül kiemelten a villanyszerelő képzéssel. Ez a lapszám részben az ott elhangzott gondolatok továbbviteléről szól.
A pályaválasztás támogatására szervezi a MEE a „Mi a pálya?” rendezvénysorozatot, amelynek sikerességéről ebben a lapszámban is olvashatnak. A már műszaki szakképzésben résztvevő diákok számára Egyesületünk különböző pályázatok kiírásával („Működj!”, szakdolgozat, diplomaterv), valamint a mentor programmal nyújt segítséget.
 

 

 

Tovább a teljes előszó elolvasásához >>>

Tovább az Elektrotechnika letöltéséhez >>>KIEMELT TÁMOGATÓINK


HIRDETÉSEK