Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2023. december 01.
Általános hír

Beszámoló: A villamosenergia-rendszer flexibilitása Magyarországon

Teltházzal, 80+ résztvevővel zajlott az idei MEE Mechwart András Ifjúsági Társasága szervezésében zajló villamosenergia-rendszer flexibilitása Magyarországon rendezvénye.

November 28.-án kedden került megrendezésre az MEE Mechwart András Ifjúsági Társasága által szervezett, a magyar villamosenergia-rendszer flexibilitását tárgyaló esemény. A rendezvény Gelencsér Lajos MEE elnök köszöntése után Dr. Hartmann Bálint (MEE Szakmai és Tudományos Bizottság) prezentációjával folytatódott, amely amellett, hogy bevezetőként szolgált a közönség számára a villamosenergetika flexibilitás világába, megfelelő mennyiségű provokációt is tartalmazott a kerekasztal-résztvevők számárára, így hozzájárulva az aktív vita kialakulásához.

Az első beszélgetésen Dr. Vokony István, a MEE Szakmai és Tudományos Bizottság elnökének moderálásával az átviteli és elosztói engedélyesek értekeztek, elosztói részről Péter Gábor Mihály (E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.) és Hajdú-Benkő Zoltán (MVM Démász Áramhálózati Kft.), illetve átviteli oldalról Barbir Norbert (MAVIR Zrt.) fejthette ki véleményét. A beszélgetésen a jelenlegi állapot és fejlesztési irányok ismertetésén kívül szó esett a különböző együttműködési lehetőségekről és ezek kihívásairól is, amely egy jó felvezetőként szolgált a következő beszélgetéshez.

A második kerekasztal-beszélgetésen a gazdasági szereplők, nevesen Almási László (Alteo Nyrt.), Deme Roland (E.ON Energiatermelő Kft.), Ercsey Tamás (Energo Hungary Kft.), Vinkovits András (Energiabörze Kft.) és Zóka Dániel (Ewiser Forecast) taglalták Dr. Vokony István moderálásával a hazai rugalmassági piac kialakulásának és fejlődésének kihívásait.

A MAIT nevében is szeretnénk megköszönni minden szereplő, illetve résztvevő hozzájárulását a dinamikus, aktív és gondolatébresztő beszélgetés kialakulásáért, amely még az esemény lezárása után is hosszasan folytatódott.


Kapcsolódó tartalom

Általános hír
Rendezvény
Akkumulátorok - szakmai nap
2024. szeptember 24.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Gép, Készülék és Berendezés Szakosztálya, az Energetikai Informatika Szakosztállyal, a Mechwart András Ifjúsági Társasággal, valamint az Óbudai Egyetem MEE szervezetével és ipari vállalatok támogatásával, 18. alkalommal szakmai napot rendez.

 

Időpont: 2024. október 17.

Általános hír
Gábor Dénes-díj 2024 felterjesztési felhívás
2024. szeptember 11.

A NOVOFER Alapítvány ezúton teszi közzé a Gábor Dénes-díj 2024 felterjesztési felhívását, amely a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon. A díjjal a hazai és a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, a műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, ill. iparágak (távközlés/IT, gépipar/járműipar, biotechnológia/gyógyszeripar, mezőgazdaság, környezetvédelem, energia-/vízgazdálkodás, közlekedés/logisztika, orvostudomány/életminőség javítása, stb.) kutató-fejlesztő szakembereit kívánjuk elismerni és további alkotó munkára ösztönözni.

Általános hír
Mondja el a véleményét, hogy még többet segíthessünk!
2024. július 12.

Az Ön véleménye rendkívül fontos számunkra. Jelenleg egy piackutatást végzünk, hogy felmérjük és megértsük tagjaink véleményét, igényeit és elvárásait. Célunk a fiatalabb generáció hatékonyabb megszólítása, amihez keressük egyesületünk értékajánlatainak pontos megfogalmazását.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085