Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2023. augusztus 29.
Általános hír

Nekrológ

Kedves Kollégák!

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Dési Albert szakosztályunk aktív tagja éltének 78.  évében 2023. augusztus 21-én csendben elhunyt.

Berci az utolsó pillanatig a rá jellemző fiatalos lendülettel, aktívan tevékenykedett. Szakosztályunk elnökségi összekötőjeként tagja volt az egyesület elnökségének. Hiányozni fog!

1975 és 2010 között az Ipari Minisztériumban dolgozott, mint villamos ágazati főmérnök, osztályvezető, szakmai tanácsadó, építésügyi szakreferens munkakörökben. Több mint 20 éven keresztül feladata volt az ágazati villamos rendelet és szabványosítás, a hazai épületvillamos kutatás-fejlesztés irányítása, koordinálása, tipizálás. Emellett évekig az országos panelépítési program épületvillamos típusterveinek, ágazati szabványok kidolgozá-sának  vezetője volt. 2000-től a panelos épületek rekonstrukciójának építésszabályozási és épületenergetikai programkidolgozását irányította.

Az Egyesületnek 1968 óta a tagja és 1982-2010 között szakosztályunk elnöke volt. Számos ötlettel segítette az egyesületi munkákat, amelyért 2017-ben Elektrotechnika Nagydíjban részesült.

Tagja volt a Magyar Mérnöki Kamarának és ott több cikluson keresztül az Elektrotechnikai Tagozat elnökségi tagja volt. Továbbá  az Igazságügyi Szakértők Kamarájának aranyfokozatú tagja volt. Igazságügyi szakértőként segítette és támogatta az igazságszolgáltatást.  Több  szakmai szervezetben is aktívan tevékenykedett.

Szívügye volt az oktatás és a jövő nemzedékének képzése. 1975-től folyamatosan részt vett az ipari tanuló, a technikus és a mérnök szakképzés épületgépészet, építőgép (felvonó, daru) és épületvillamos szak tankönyveinek írásában, lektorálásában és az oktatásban regisztrált vizsgaelnökként.

120-nál több szakcikk, tudományos publikáció, 12-nél több szakkönyv szerzője, társszerzője volt. Főszerkesztője volt az "ÉPÜLETVILLAMOSSÁG"  című szakkönyvnek, valamint a most megjelent 10. Jubileumi  kiadásnak.

Szép és teljes életet élt, hivatásával, munkájával sok elismerést szerzett. Kiváló partner volt a szakmai-baráti kapcsolatokban is.

Halála fájó veszteség szakmájában. Életpályája szolgáljon példaképként az új villamosmérnök generációnak.

Temetése 2023. szeptember 18.-án hétfőn 10.30 órakor a Farkasréti Temető III. ravatalozójában lesz. 

 

Emlékét tisztelettel megőrizzük!
Épületvillamossági és Biztonsági Szakosztály


Kapcsolódó tartalom

Általános hír
Rendezvény
Akkumulátorok - szakmai nap
2024. szeptember 24.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Gép, Készülék és Berendezés Szakosztálya, az Energetikai Informatika Szakosztállyal, a Mechwart András Ifjúsági Társasággal, valamint az Óbudai Egyetem MEE szervezetével és ipari vállalatok támogatásával, 18. alkalommal szakmai napot rendez.

 

Időpont: 2024. október 17.

Általános hír
Gábor Dénes-díj 2024 felterjesztési felhívás
2024. szeptember 11.

A NOVOFER Alapítvány ezúton teszi közzé a Gábor Dénes-díj 2024 felterjesztési felhívását, amely a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon. A díjjal a hazai és a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, a műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, ill. iparágak (távközlés/IT, gépipar/járműipar, biotechnológia/gyógyszeripar, mezőgazdaság, környezetvédelem, energia-/vízgazdálkodás, közlekedés/logisztika, orvostudomány/életminőség javítása, stb.) kutató-fejlesztő szakembereit kívánjuk elismerni és további alkotó munkára ösztönözni.

Általános hír
Mondja el a véleményét, hogy még többet segíthessünk!
2024. július 12.

Az Ön véleménye rendkívül fontos számunkra. Jelenleg egy piackutatást végzünk, hogy felmérjük és megértsük tagjaink véleményét, igényeit és elvárásait. Célunk a fiatalabb generáció hatékonyabb megszólítása, amihez keressük egyesületünk értékajánlatainak pontos megfogalmazását.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085