Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2018. február 21.

Mindannyiunk érdeke, hogy legyen megfelelő utánpótlás

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület az SZJA 1%-ból befolyó támogatásokat a megfelelő műszaki utánpótlás biztosítására fordítja.

 

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Mentor programja kapcsán több szakiskolával és tanárral épített ki szoros kapcsolatot.

Elhatároztuk, hogy az SZJA 1% felajánlásokból segítjük a pedagógusok munkáját a pályaorientációban, a tehetséges fiatalok felkutatásában, kibontakozásában, aktív szakmai életútra történő felkészítésében és nyilvántartásukban. Mindezekre MŰKÖDJ! pályázatunk, és muszakivagyok.hu portálunk kiváló lehetőség.

Önnek nem kell mást tennie, mint az itt letölthető nyilatkozatot az alábbiak szerint eljuttatni az állami adóhatóságnak.

 

A rendelkezést benyújthatja:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-ig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • bevallási tervezete on-line javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 %-áról rendelkezni,
  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt legkésőbb 2018. május 10-ig lezárt borítékban leadva teheti meg.
    (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
  • a bevallástól elkülönülten 2018. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz
    • a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).

A kinyomtatott nyilatkozatot helyezze borítékba, és a lezárt borítékon az adóazonosító jelét tüntesse fel.

 

A Magyar Elektrotechnika Egyesület a civil kedvezményezettek részére felajánlható 2018. évi SZJA 1% fogadásához érvényes regisztrációval rendelkezik, amely ellenőrizhető a http://nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_kedvezmenyezettek listájában.


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085