Magyar Elektrotechnikai Egyesület

70. Vándorgyűlés Konferencia és kiállítás
2024. szeptember 24-26.
Siófok, Hotel Azúr****
Előadói jelentkezés
nap
óra
perc
másodperc
*szabad helyek függvényében

Az iparág legfontosabb rendezvényeként a 70. Vándorgyűlés célja bemutatni a hazai szereplők jó gyakorlatait az átalakuló villamos energetikai környezetben. Amellett, hogy konferenciánk mindig kiemelten kezeli a stratégiai megközelítéseket és trendelemzéseket, kiemelten fontosnak tartjuk a mindennapi gyakorlatba beépülő fejlesztések bemutatását, melyek mintaként szolgálhatnak a részvevők számára.

Az ellátásbiztonság megőrzése létfontosságú, különösen a megújuló energiaforrások térnyerésével, ezek rendszerintegrációja kulcsfontosságú feladat. A termelőegységek hozzájárulnak a termelés diverzifikálásához, csökkentve ezzel az importfüggőséget és az ellátási kockázatokat. Emellett az elosztott energiaforrások, mint a napelemek vagy szélerőművek, csökkenthetik az energiaellátó hálózat sebezhetőségét, mivel decentralizált módon csatlakoznak a hálózatra. Annak érdekében, hogy az időjárásfüggőséget és egyéb sajátosságokat megfelelően kezeljük, innovatív megközelítések szükségesek.

Az energetikai fejlesztések nemzetgazdasági szinten a termelés mellett az elektrifikáción keresztül is kiemelt szerephez jutnak a következő években. Az e-mobilitás és a hőszivattyúk elterjedése komoly kihívást jelent a hálózati engedélyesek számára. A hosszú távú fejlesztési tervektől az üzemeltetési eljárásokon át egészen a valós idejű beavatkozásokig megjelennek új hálózati megoldások. A villamosenergia-piaci folyamatok, illetve rendszerszintű szolgáltatások terén egyaránt számos átalakulás alakítja a környezetet. Fontos a hálózati szegmens mellett kiemelni a villamosenergia-termelés, illetve felhasználás oldalán tapasztalható változásokat, mint például a komplex energetikai rendszerek (gáz, hő vagy hidrogén és az elektrotechnika kapcsolata), vagy az energiahatékonyság kérdésköre. Azon technológiák, mint a megújuló alapú villamosenergia-termelés vagy az energiatárolás ma már nagy léptékben formálják át rendszereinket.

Az elektrotechnika kapcsolata a digitalizációval, információs technológiákkal rendkívül szorossá vált, integrált rendszerek részeként találkozhatunk mesterséges intelligencián alapuló megoldásokkal, adatbányászati módszerekkel és új infokommunikációs technológiák energetikai alkalmazásaival. A kiberbiztonság kérdése ezen folyamatok mentén szintén kulcskérdéssé nőtte ki magát. Nem mehetünk el azonban a továbbra is központban álló emberi tényezők mellett sem. Vajon a technológiai fejlődés, új digitális megoldások képesek lehetnek egyes részfeladatokban pótolni az embert? A munkavégzés biztonságának területén megjelenő fejlesztések mellett a szakember utánpótlás aktualitásai is kiemelt figyelmet érdemelnek, akárcsak az iparági tudásmenedzsment együttműködések, jó gyakorlatok.

A felmerülő műszaki kihívások mellett az elektrotechnika ma már elválaszthatatlan a piacfejlesztési kérdésektől. Az aggregátorok, rugalmasság vagy az energiaközösségek térnyerése egyaránt jelentős változásokat, új üzleti modelleket hoz be az energetikai értékláncba, valamint a jogi és szabályozási kérdések is alapvetően meghatározzák a fejlődési irányt.

Konferenciánkon teret szeretnénk adni bemutatkozásra azoknak a technológiai fejlesztéseknek, melyek hozzásegíthetnek minket a hatékony iparági működéshez. A villamos gépek és berendezések, illetve a világítástechnika egyaránt kulcsszerepet tölt be Egyesületünk szakmai térképén. A kiemelt témakörök közös feldolgozása mellett ezen jelentős eredmények széles körű ismertetésének is szeretnénk lehetőséget biztosítani.

A konferencia 2. napján immár 14. alkalommal rendezzük meg Egyesületünk Ifjúsági Társaságának éves konferenciáját is, amely idén újszerű formában egy külön, párhuzamos szekcióként jelenik meg a Vándorgyűlés programjában. Ebben a megújult keretben a konferencia résztvevőinek lehetősége van a fiatal, feltörekvő tehetségek előadásait meghallgatni, ezzel pályakezdő ötletekkel és gondolatokkal gazdagodni. A MAIT tekintetében részletes információ a http://mait.mee.hu/ifjusagi_talalkozo oldalon található, várjuk a hallgatók, illetve fiatal ipari szakemberek munkáit.

1100+

regisztrált résztvevő

90+

előadás

33+

kiállító

4

nap


NÉHÁNY FONTOS ADAT

 

70. Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás

Helyszín:
Siófok, Hotel Azúr****

Időpont:
2024. szeptember 24-26.

Főtámogató:
E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.

Mottó:
Újravillamosítás - erősebbet vagy máshogyan?

Központi téma:
Az EU energetikai függetlenségének megteremtése - az ellátásbiztonságunk ára

 

 

 

 

69. Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás

Helyszín:
Siófok, Hotel Azúr****

Időpont:
2023. szeptember 20-22.

Főtámogató:
MAVIR ZRt.

Mottó:
Úton a jövő megoldásai felé

Központi témakör:
A változás energiája, az energetika változása

 
Határidők

Előadói felhívás közzététele:
2024. február 26.

Előadás javaslatok beérkezési határideje:
2024. április 15.

Prezentációk beküldésének határideje:
2024. szeptember 2.

Online jelentkezési felület megnyitása, előzetes program meghirdetése:
2024. június 11.

Végleges jelentkezési határidő:
2024. augusztus 5.
(szabad helyek függvényében)

 

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület aktív kapcsolattartással semleges platformot kínál az elektrotechnikai ipar jogi- és természetes szereplői részére, ahol a legfontosabb kérdések egyeztetése megtörténhet. Az Egyesület fontos célkitűzése, hogy  komplex szemlélettel motiválja a szereplőket, hogy szakmai kérdéseket  feldolgozzon.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezi az ország legnagyobb elektrotechnikai seregszemléjét, mely a villamosenergia-ipar legfőbb szereplőit köti össze színvonalas szakmai programokon keresztül.

Több évtizede, a különböző hazai helyszíneken évenként megrendezett esemény, amelynek népszerűségét az egyre növekvő résztvevői létszám jellemezi, mely mára már elérte a közel 1000 főt.

Többek között villamosenergetikai-energiapolitikai kérdések, az energiaszektorban zajló digitalizáció vagy a lakossági energiafogyasztással kapcsolatos edukációja is szerepel témaként. A többnapos konferencián előadásokon, plenáris üléseken vitatják meg a résztvevők az iparágat érintő aktualitásokat, emellett a kiállító cégek legújabb fejlesztéseit és szolgáltatásait is megismerhetik.

A Vándorgyűlés kiváló alkalmat ad az iparági szereplők közötti kötetlen eszmecserékre, konzultációkra is!

 

KIÁLLÍTÓK RÉSZÉRE

Kedves Kiállítóink, Érdeklődők!

A hazai villamosipar legnagyobb, 70. alkalommal megrendezésre kerülő szakmai rendezvényét a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítást 2024. szeptember 24-26. között tartjuk, Siófokon a Hotel Azúr****-ban.

Meghívjuk Önöket, hogy megismerhessék és megismertethessék a villamosipari szakma aktualitásait, és lehetőséget teremtünk a bemutatkozásra, szakmai, baráti és üzleti kapcsolatok ápolására, kiépítésére, valamint ismerkedésre.

Az előző évekhez hasonlóan az iparág szereplőinek lehetősége lesz egy helyen és egy időben találkozni. Az előző években 3 napon keresztül tartó konferenciára közel 242 cégtől 924 résztvevő regisztrált, valamint 31 kiállító céggel büszkélkedhettünk. Sok új kiállító is bemutatkozott és növekedett a határon túlról érkező cégek száma is.

      

Miért érdemes a rendezvényen kiállítani:

  • Magyarország legnagyobb elektrotechnikai seregszemléje
  • Jelen vannak a villamosenergia-ipar meghatározó szereplői, döntéshozói
  • Színvonalas szakmai programok
  • Fedett kiállítótér
  • Kedvező kiállítói díjak, igényes szolgáltatások
  • Elégedett, visszatérő kiállítók hosszú évek óta

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készül, amely nyilvánosságra hozatalára (honlap, Facebook, Instagram, Elektrotechnika folyóirat, reklámanyag) a Magyar Elektrotechnikai Egyesület a jogot fenntartja

SZPONZOROK RÉSZÉRE

Idén is kínálunk különleges hirdetési felületeket a szponzoroknak: A rendezvény legfontosabb információit mobil alkalmazáson keresztül követhetik a részvevők.
A regisztrációnál elhelyezett nagyképernyős TV-n a szponzorok által megszerkesztett 1-1 oldalas hirdetések helyezhetők el.

Hasonlóan a korábbi évekhez, az idei konferencia iránt is óriási az érdeklődés. Az eddigi tapasztalataink és a jelentkezések alapján kijelenthetjük, hogy a Vándorgyűlésen az elmúlt évekhez hasonló résztvevői és kiállítói létszámra számítunk. A három napos konferencián idén is több mint 80 szakmai előadás hangzik majd el a plenáris üléseken és a párhuzamos szekciókban. Az előadók között olyan neves szakemberekre számítunk, akik meghatározó szereplői az iparágnak.

A szponzori csomag összege 450.000 Ft + Áfa, mely tartalmazza a következőket:

  • Szponzor logó elhelyezése a rendezvénysorozat programfüzetén, az előadások között kivetített üdvözlő dián és a rendezvény mobil alkalmazásában, melyet minden résztvevő ingyenesen letölthet.
  • A rendezvény honlapján aktív logó elhelyezése a szerződés aláírásától a rendezvény zárásáig.
  • Előre egyeztetett ismertető és szóróanyagok elhelyezése a helyszínen a regisztrációnál, illetve a regisztrációs csomagban.
  • Egy oldalas ingyenes hirdetés lehetősége az Elektrotechnika c. újságban 2024-ben.
  • A regisztrációnál elhelyezett nagyképernyős televízión hirdetés elhelyezése, 1 perces rövid, hang nélküli film megjelentetése.
  • Előadások között támogatói köszönetnyilvánítás.

 

 

ARCHÍVUM

 

 

 

KAPCSOLAT

Magyar Elektrotechnikai Egyesület
1075, Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet
Tel.: +36 30 490 8804
E-mail: vandorgyules@mee.hu

MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 30 490 8804
VANDORGYULES@MEE.HU