Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2014. július 10.

Eötvös Loránd Elismerő Okleveleket adtak át a magyar műszaki értelmiség napja alkalmából

Kovács András Zoltán és Szabó Rudolf kapta idén az Eötvös Loránd Elismerő Okleveleket, amelyeket Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiaci és képzési államtitkára adott át csütörtökön Budapesten.

 


Az NGM MTI-hez eljutatott közleménye szerint a kitüntetéseket az ipar, a szabványosítás, a mérésügy, a minőségügy, vagy a műszaki biztonsági és piacfelügyelet terén elért kimagasló eredményeikért, illetve életművük elismeréseként kaphatják a díjazottak.

Az egyik kitüntetést idén Kovács András Zoltán, a Vértes Erőmű Zrt. vezérigazgatója kapta. A szakember az energetika és a villamosmérnöki szakterület elismert képviselője, részt vett a Paksi Atomerőmű fejlesztésében. Tagja a Magyar Mérnöki Kamarának, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület elnökségi tagja. Szakmai és széleskörű szakma-társadalmi munkájának elismeréséül részesül a kitüntetésben.

A másik díjazott Szabó Rudolf, aki a Könnyűipari Műszaki Főiskolán (jelenleg Óbudai Egyetem) évtizedekig oktatott, okleveles gépészmérnök, gépszerkesztő szakmérnök, mérnöktanár. Oktatói munkájának köszönhetően nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a hazai textilipar nagyszámú, jól felkészült üzemmérnökkel gyarapodjon. Számos tan- és szakkönyv szerzője, több mint 100 publikációja jelent meg. Évtizedes munkájának köszönhetően részesült az elismerésben - áll a közleményben.

Forrás: MTI


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085