Villamos hajtások és az Ipar 4.0 - Felhívás előadók számára

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Gép, Készülék és Berendezés Szakosztálya az Óbudai
Egyetem MEE szervezetével valamint a BME Villamos Energetika Tanszék, Villamos Gépek és Hajtások Csoporttal együttműködve szakmai napot szervez "Villamos hajtások és az Ipar 4.0" témakörben.

A rendezvény helyszíne: Óbudai Egyetem 1034 Budapest, Bécsi út 94-96.
Időpontja: 2018. május 16.

 

A Szakosztály az elmúlt tizenegy évben sikeres szakmai napokat rendezett az erősáramú ágazat különböző területeit érintő témakörökben. Idén tavasszal a villamos hajtások, fókuszálva a tavalyi év igen népszerű szakmai napunk témájához, a közlekedés - e-mobilitás - területén előforduló hajtásokra. Az Ipar 4.0 mint minden ágazatban itt is jelen van. Utoljára 2014-ben került górcső alá a téma szakosztályunk gondozásában, úgy gondoljuk, hogy az elmúlt időszakban történt fejlesztések és új eredmények, valamint a téma más megközelítése létjogosultságot ad a téma 2018-as felvetésének.

Előadásokat és beszámolókat várunk az elmúlt években bekövetkezett fejlődéséről, bővülő alkalmazási lehetőségeiről a technológiák, járművek és a villamos energetika vonatkozásában. Ezeken belül javasoljuk néhány olyan tématerület érintését, mint pl:

  • villamos hajtások és az Ipar 4.0 kapcsolata
  • intelligens villamos hajtások
  • villamos hajtások a vasúti, közúti, vízi és légi közlekedésben
  • energetikai berendezések villamos hajtásai
  • az épület-automatika és a háztartás villamos hajtásai, stb.
  • monitoring és diagnosztika
  • villamos hajtások működésének szimulációja

Az előadások tervezett időtartama kb. 20 perc

Felkérjük, hogy szakmai ismereteit, tudását ossza meg egyesületünk tagságával és az érdeklődőkkel, az előadás megtartásával járuljon hozzá a szakmai nap sikeréhez.

Kérjük, hogy a javasolt előadás címét, az előadó nevét, illetve további javaslatait 2018. mácius 31-ig juttassa el a Szakosztály vezetőségéhez, illetve a MEE titkárságra (mee@mee.hu)