Sikerrel zárt a Pollack Expo’2017

2017. február 23- 24. között került megrendezésre a tizenegyedik Pollack Expo, Szakmai Kiállítás és Konferencia a pécsi Expo Centerben.

A tavalyi Pollack Expo a jubileum jegyében telt, amely olyan jól sikerült, hogy erre az évre is jutott az ünnepekből.

Legjelentősebb az események sorában a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650 éves évfordulója. Az 1367-ben alapított első magyar egyetem a maga korában valóban újdonságnak, tudományos fellegvárnak számított.

Az ünneplés több programelemben is megjelent. A Műszaki és Informatikai Kar a legújabb innovációkkal, fejlesztések bemutatásával ünnepelt. 

A Magyar Mérnöki Kamara is a Pollack Expón ünnepelte 20 éves jubileumát. Ez alkalomból Építési Fórumot szerveztek. A szakmai szekciók sorát több kísérőrendezvény is színesítette.  A „Science in Practic 2017” nemzetközi konferencia előadói Európa villamosmérnök-képzésében meghatározó egyetemeinek képviselői, akik az ipari cégekben végzett kutatásaikat és fejlesztéseiket ismertették a magyar kollégákkal. Nemzetközi programrészben szervezték meg a „Hatékony vízellátás nemzetközi workshop-ját”, ahol a vízgazdálkodás kérdései és kihívásai kerültek napirendre.

Igazi szenzáció volt a fiatalabb korosztálynak szóló „Drón programozási workshop”, ahol az előadásokat interaktív bemutatók tették látványossá.

Akik ellátogattak a XI. Pollack Expóra igazi élményben volt része és nem volt könnyű feladata amikor az előadások sorából éppen melyiket tudja meghallgatni.

 

Tóth Éva