Erősáramú berendezések felülvizsgálóinak kézikönyve új, átdolgozott kiadás!

Megjelent, rendelhető!
Erősáramú berendezések felülvizsgálóinak kézikönyve új, átdolgozott kiadás!

Szerkesztette: Arató Csaba

2017 májusában a MEE kiadásában megjelent az „Erősáramú Berendezések Felülvizsgálóinak Kézikönyve” címmel a villamos berendezések (tűzvédelmi jellegű) szabványossági felülvizsgálóinak szóló legújabb, átdolgozott és korszerűsített tanfolyami jegyzet.

 

Ár: 5900 Ft*

 

 

 

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület fennállása óta feladatának tekinti a villamosbiztonságtechnika különböző szakterületeivel foglalkozó szakemberek oktatását, illetve továbbképzését. Ennek megfelelően az Egyesület már több évtizede foglalkozik az erősáramú berendezéseket felülvizsgáló szakemberek képzésével, oktatásával.

Az Egyesület nemcsak az oktatást és vizsgát szervezi meg, hanem a képzéshez tartozó és az oktatáshoz szükséges tanfolyami jegyzetet is elkészíti és kiadja, illetve forgalmazza. Az új jegyzet három fő részből áll: az ELSŐ RÉSZ tartalmazza a felülvizsgálói munkához alapvetően szükséges műszaki, szakmai ismereteket. Így többek között foglalkozik az égés és a robbanás fizikájával, majd részletesen ismerteti a 2015. március 5-án hatályba lépett új OTSZ-t, az 54/2014.(XII.6.) BM rendeletet, valamint az OTSZ-hez kapcsolódó új tűzvédelmi jogszabályokat.

A jegyzet MÁSODIK RÉSZ-e tájékoztatást ad a kapcsolódó ismeretekről: A méréstechnikai tájékoztató utáni jegyzet az erősáramú villamos berendezések felülvizsgálata és ellenőrzési feladatait tisztázza. Továbbiakban a szabványrendszerekről, előszabványokról, hatósági és vizsgáló intézetekről, tanúsítási rendszerekről, mérésügyi kérdésekről, feliratokról, jelölésekről, figyelmeztető táblákról és védettségi fokozatokról ad tájékoztatást a jegyzet. Külön táblázatokban foglalja össze a tárgykörhöz kapcsolódó hatályos jogszabályok és érvényes szabványok listáját. 

A jegyzet HARMADIK RÉSZ-e tudáspróba: szokásos módon összefoglaló ellenőrző és tesztkérdések egészítik ki a jegyzetet, ezekre válaszolva ellenőrizhetjük az elsajátított ismereteinket. A jegyzet, mint említettük, elsősorban az erősáramú villamos berendezések szabványossági (tűzvédelmi jellegű) felülvizsgálóinak oktatására szolgál. Reméljük, hogy jól tudják majd használni a gyakorló szakemberek vagy az érdeklődő kollégák is, az újabb előírások megismerésére vagy a meglévő tudásuk felfrissítésére.

*A MEE tagjainak 5% kedvezményt biztosítunk a jegyzetek mindenkori árából! Amennyiben igénybe kívánja venni a kedvezményt, kérjük, hogy Megrendeléskor tagkódját írja be a megjegyzés rovatba!