Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2014. május 14.

Minőségi Villanyszerelés 2013-2014-ben is - Infoshow

A 2012-ben megkezdett nagysikerű országos Road Show szeptemberben ismét folytatódik, új témával országszerte 8 helyszínen, 2014 tavaszáig. Az ötletgazda a Wago Hungária Kft., az előző évek sikerein felbuzdulva ismét összefogott a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel és az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetségével, hogy házhoz vigye a villanyszerelők, kivitelezők, tervezők számára a naprakész információkat a minőségi villanyszerelés jegyében. Ezúttal Békéscsaba volt az első állomás.

 

A téma: Épületek villamos berendezéseinek biztonsága I. Létesítés.


Ahhoz, hogy a rendezvénysorozat a szakemberek mindennapi munkáját segítse, útmutatást adjon a vonatkozó jogszabályi, szabványosítási háttérről, olyan cégek csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint a C+D Automatika Kft., DEHN+SÖHNE GmbH.+Co. KG, EnerSys Hungária Kft., Hensel Hungária Villamossági Kft.,  OBO Bettermann Kft., SIEL Inczédy és Társa Kft., WAGO Hungária Kft. Ezen cégek előadásai lehetőséget nyújtanak a szakmai ismeretek frissítésére, illetve célul tűzik ki az épületek villamos berendezéseinek létesítésével kapcsolatos folyamatok összefoglalását.


Indító előadásként az EMOSZ képviseletévben, Király Dénes alelnök összefoglalta tevékenységeiket és az aktuális jogszabályi változásokat, valamint a szabványmódosításokat.


Ebben a sorozatban újdonságként a felkérésnek eleget tett a kormányhivatal mérésügyi és műszaki biztonsági hatósága is. Záró előadásként Békéscsabán Veres Zsolt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Mérésügyi és Műszaki Bizottsági Hatóságának vezetője részletesen kitért az engedélyezési eljárás folyamatára, tipikus hibajelenségekre. Előadása végeztével a résztvevők személyesen ostromolták kérdéseikkel az igazgatót.


Az előadásokhoz kapcsolódó kiállítás alkalmával a bemutatkozó cégek olyan termékeket és új megoldásokat kínálnak, melyek remekül kiegészítik egymást és kiválóan alkalmazhatóak a mindennapi gyakorlati munkák során. Az InfoShow látogatói külön, személyes konzultációt folytathattak az előadókkal és kiállítókkal a nap folyamán bőségesen rendelkezésre álló szünetekben.


A résztvevők minden alkalommal adathordozón hozzájuthatnak az előadások anyagaihoz.


Az InfoShow szakmai felügyeletét a MEE és az EMOSZ látja el, a kuratórium tagjai: Dr. Fodor István, Horogh Gyula, Kádár Aba, Dr. Novothny Ferenc, Dr. Szedenik Norbert. Kamarai kreditpontos rendezvény: a résztvevők 2 kreditpontot szerezhetnek.

 

Bővebb információ és jelentkezés: http://infoshow.hu


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085